Експериментален звукозапис на книга

Както ще установите, изборът на четиво би могъл да е и по-добър, но – струва ни се – рискът да е бил много по-лош съвсем не е за подценяване. Все пак книжката е сравнително увлекателна и – което е особено важно – с неочаквано шокиращ завършек...

Джефри Дивър


В началото няколко думи от четеца.

  1. На този етап приемайте това, което ще изтеглите от линка по-долу, просто като един аудио експеримент. Записът е изцяло любителски. Правен е в домашни условия, несъпоставимо по-неблагоприятни от студийните. Ето защо като негов фон ще чувате някои колоритни звуци, като напр. пускане и спиране на климатик, «шепот» от телевизора в съседната стая, тихо потракване от преметнатите през врата на четящия връзки на мобилните му телефони, та дори едно спречкване между улични кучета...
  2. Книгата – И няколко червени рози на Джефри Дивър – е избрана на напълно случаен принцип сред общо 5786 възможни. В текстов вариант тя е налична в глобалната мрежа – напр. тук. Както ще установите, изборът на четиво би могъл да е и по-добър, но – струва ни се – рискът да е бил много по-лош съвсем не е за подценяване. Все пак книжката е сравнително увлекателна и – което е особено важно – с неочаквано шокиращ завършек.
  3. Прочелият текста (а именно Тъпанар Дрънкар) държи да се извини предварително за грешките и недостатъчно ясния на някои места изказ при възпроизвеждането му. Особено труден бе прочитът на интернет адресите и затова там, където са налични, са произнесени буква по буква. При това е ползван немският, а не английският вариант на произнасяне на буквите. Единствената причина за това е просто..., че на четящия така му бе най-лесно.
  4. Днес има много възможности за четене на книги посредством прослушването им. Често обаче те се свеждат до конвертиране на текста в аудио файлове, които го възпроизвеждат посредством синтезатор на реч. Съзнавайки, че този начин на четене до известна степен отнема очарованието от последното поради механичното звучене на четящия глас, в тази рубрика – макар и рядко – ще пускаме книги, прочитани с човешки глас.

Стига сме словоблудствали обаче, а да се потопим в магията на четенето във възможно най-непосредствения му аудио вариант.

Четецът


Джефри Дивър
И няколко червени рози

Изтегли книгата (на раздели от по около 25 минути) в един от торент сайтовете (регистрацията е задължителна, по принцип).

Спущено на 8 юли 2014.


Напред към анонса на следующия звукозапис

Напред към анонса на третия звукозапис

Напред към четвъртия звукозапис

Напред към петия звукозапис

Напред към шестия звукозапис

Назад към целокупното Художество барабар с всичко в него

Към началната страница на сайта